CIU CIU

miercuri, 7 mai 2008

Ce'as schimba in orasul meu

In primul rand as incuraja mai mult sportul, nu as inchide portile scolilor, astfel incat salile si terenurile de sport ale institutiilor de invatamant sa poata fi folosite de catre copiii de toate categoriile sociale, nu doar cei ce'si permit sa'si inchirieze un teren pentru a practica activitatea fizica ce le place. Sportul pe langa sanatate construieste si caractere, tine copiii departe de alte tentatii ale strazii.
As interzice muzica data peste un nivel fonic acceptabil, pe strada, sau in mijloacele de transport in comun.
In al doilea rand as incuraja prin campanii publice, realizate cu ajutorul ong-urilor specializate, protejarea mediului, as merge din liceu in liceu, din scoala in scoala, periodic pentru a aduna materiale reciclabile, maculatura, cutii de aluminiu, sticle de plastic, iar scoala sau liceul cea mai activa va castiga o sponsorizare pentru modernizarea unei clase, trimiterea elevilor ce s-au implicat cel mai mult in excursii, cursuri de specializare pe aceasta tema, in delta, in strainatate.
As incuraja hobby-urile copiilor as acorda fonduri pentru a moderniza facilitatile ce le folosesc, pt a incuraja pe copii sa se apuce de de dans, de fotbal, baschet, handbal, atletism, gimnastica, fotografie, orice ii atrage si ii poate dezvolta din puct de vedere psihic, fizic si de ce nu mental.
As monta cat mai multe cosuri de gunoi, in tot orasul!!! Nu doar pe arterele principale din centru, iar cei prinsi aruncand pe jos diverse deseuri sa fie sanctionati drastic, nu doar avertizari!!!!!!
As avea grija ca toate monumentele istorice ale orasului, muzee, case vechi cu insemnatate istorica sa fie ingrijite in cazul caselor as oferii proprietarilor ajutoare, sprijin financiar pt renovarea lor.
As controla periodic toate firmele ce au contract cu municipalitatea, si as acorda amenzi maximale celor ce incalca termenii stabiliti in contract( de multe ori prost facut, in dezavantajul cetatenilor).
As incuraja firmele mici si mijlocii prin acordarea unor scutiri de taxe, spatii de desfasurare a afacerii la sume modice.
As construii centre de ajutor social unde vor fi adapostiti cersetorii, persoanele fara adapost unde vor muncii si vor fi indreptati catre centre de calificare/recalificare profesionala.
As aresta toti bisnitarii din centrul orasului prin actiuni subacoperire, nu doar trimiterea unor politisti in zona, care nu fac altceva decat sa-i sperie pe bisnitari, care se ascund in scari de bloc, sau se raspandesc prin magazinele din apropiere.
As, as, as..
Multe as face, majoritatea suna bine in teorie, dar in practica se lovesc de interese personale ale oamenilor influenti din oras, nu ca m-as teme de ei, dar nu un singur om face schimbari intr-un oras.
Probabil credeti ca orasul meu este urat, nimic mai gresit, este doar rost de mai bine.
LE:Toalete publice cat mai multe toalete publice!!!!!! Cum e posibil ca intr-un cartier sa nu fie macar o toaleta publica?!

Pentru concursul IASIPLUS.

Un comentariu:

Zamfir spunea...

Grea întrebare!