CIU CIU

joi, 21 februarie 2008

Societatea romaneasca

Este oare bine sa visezi si sa speri la ideal, multi oameni sustin aceasta idee, pe baza multitudinii de parveniti in Romania dupa '89, dar din pacate realitatea bate filmul, daca ar fi sa folosesc acest cliseu, munca este de baza in realizarea reusitei intr-un domeniu, si multi de-o varsta cu mine uita asta si se bazeaza pe cat de "jmecheri" sunt si cred ca sprijinul pe care-l au acuma, din diferite parti va tine la nesfarsit, sau daca nu, vor gasi ei sigur ceva prin care sa compenseze. Sincer ma gandesc la societatea ce urmeaza a fii, o sa fie oare plina de manele, tigani semianalfabeti, drogati, boli incurabile?( aceasta desigur este o varianta pesimista, din pacate cea mai aproape de realitate tinand cont de statistici, probabil vom ajunge ca-n India, din pacate nu din punct de vedere spiritual, ci material, adica 10-15% din populatie vor detine resursele tarii, iar restul vor munci pt ei pe salarii derizorii). Acum intrebarea este daca exista vreo solutie de a evita acest viitor, solutii ar fi, dar, din pacate, probabilitatea lor de a reusi scade de la ozi la alta, sa speram ca Romania va fi macar o data tara tuturor posibilitatilor intr-un sens pozitiv pentru majoritatea locuitorilor ei.
Alta categorie sunt cei nostalgici dupa "epoca de aur" din timpul tovarusului, majoritatea avand varsta cuprinsa intre 45-80 de ani, oameni care o duceau mult mai bine in acea perioada in pofida cozilor la mancare, si a ratiilor. Acestia isi petrec majoritatea timpului analizand degradarea societatii dupa revolutie, ei uita ca Ceasca este cel ce a facut raul de fapt, el a mutat oamenii din sate la oras, si a transformat definitia de taran dintr-un membru de baza al societatii in o injuratura, caci omul vazandu-se la oras unde nimeni nu-l cunoaste nimeni a inceput sa-njure, sa scuipe, sa arunce gunoi pe strada. In schimb pe ei ii deranjeaza cei " ce au furat tara", dezvoltata in timpul perioadei ceausiste pe munca lor.
Din a III-a categorie fac parte cei mai inteligenti dintre toti( din pacate nu fac parte din aceasta categorie ), acestia sunt cei care muncesc si trec usor peste toate rahaturile ce li se-ntampla conformandu-se, ei stiu sa studieze omul cu care lucreaza si afla cum sa-i faca pe plac, devenind un om de baza in acel domeniu. Despre aceasta categorie nu am cunostiinte complete, ei fiind cei mai echilibrati dintre toti au fiecare in parte elemente din extreme, dar reusesc sa le modereze.
In cele din urma sunt cei derutati, sunt cei care stiu ceea ce trebuie sa faca dar ei nu au vointa, conditiile, inteligenta sau forta necesara sa reuseasca in viata. Sunt cei mai imprevizibili!
Asta-i societatea romaneasca in ochii unui elev de-a XI-a. Voi, ce credeti?



P.S. Merci liv pentru ajutor, ea a corectat textul, ma rog, cat am ascultat-o:)))

Un comentariu:

blacksheep spunea...

sa stii ca am dus lupte seculare pentru postul asta.....mi-a murit jumatate dintr-un neuron......da las ca a meritat>:D<:D